Top Nederlandse kamermuziek bij Reeuwijk Klassiek

Reeuwijk – Op vrijdag 29 oktober om 20.15 uur speelt het Van Baerle trio in De Brug te Reeuwijk. Volgens de recensenten is het Van Baerle trio het beste pianotrio van Nederland en spelen ze “zo homogeen als een Siamese drieling”. In 2020 nam dit trio het Prinsengrachtconcert over van Janine Jansen die vanwege de coronapandemie met haar ensemble niet naar Amsterdam kon reizen. Het Van Baerle trio bestaat uit Hannes Minnaar, piano, Maria Milstein, viool en Gideon den Herder, cello.

Hannes Minnaar, een van Nederlands succesvolste pianisten, ontving in 2016 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste prijs die aan een klassiek musicus wordt uitgereikt. In 2019 debuteert hij in de prestigieuze serie Meesterpianisten in het Concertgebouw Amsterdam. Daarmee schaart hij zich onder de wereldtop van pianisten. Ook Maria violiste Milstein ontving de Nederlandse Muziekprijs. Gideon den Herder is sinds 2014 aanvoerder van de cellosectie van het Residentie Orkest in den Haag.

In Reeuwijk speelt het trio stukken van Mozart, Brahms en Chausson. Hannes Minnaar speelt op een Steinway vleugel.

Kaarten en informatie via  www.reeuwijkklassiek.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter