Rietveld, fouten opnieuw gemaakt

Laatst sprak ik iemand die aan de om-en-om woningen woont, en die zich verbaasd over de aanpak van de modelwoningen…  Juist de zaken die in het verleden zijn aangepast vanwege lekkages of andere zaken komen dus weer in de originele vorm terug. Ja dan kun je wel stellen terug naar de originele staat, maar waarom dan juist die zaken die het wooncomfort hebben verbeterd  nu weer achterweg laten? Leer van het verleden zou ik zeggen…

Zo gaat het puntdakje, waar veel mensen nu een kleine berging hebben weer verdwijnen, wordt weer een plat dak, dus dat gaat weer broeikas temperaturen geven op de bovenverdieping, lees slaapkamers. Los van het verlies van dat kleine beetje opslagruimte, is ook de ijzeren dakbint weer terug, juist die ijzeren bint zorgde in het verleden voor lekkages en overlast. De waterafvoer ook binnen onder het dak…. Maar hopen dat er niet teveel stortbuien komen zodat het water de slaapkamers in loopt.

Ook de stenen schuur die was beloofd komt er niet, dit wordt een houten schuurtje. Er worden 2 meter hoge hekken geplaatst in plaats van schuttingen, de tuinen worden verplicht heringericht, afwijkingen worden niet meer toegestaan.
En dat alles om de originele staat te behouden.

Via de woningbouw kan er ook gelijktijdig vervanging van de cv ketel komen, ga je wel fors extra huur betalen, zelf aanschaffen is goedkoper, even een uitgave, maar anders betaal je jaren lang veel extra geld. Zo heb je de cv al weer binnen drie jaar “terugverdiend” ten opzichte van de voorgestelde huurverhoging. Of zou men terug moeten naar de kolenkachel? Was die er niet in de tijd dat de woningen gebouwd werden? Of is dat dan maatschappelijk niet meer verantwoord? Waarom dan de andere verbeteringen wel, kun je je dus afvragen.

De bewoners hebben schijnbaar niet veel in te brengen, moeten maar bezien wat het uiteindelijk gaat worden… En of en voor hoeveel de huur omhoog gaat? Want terug naar de huur van de oorspronkelijke tijd kan natuurlijk ook niet. De communicatie verloopt ook niet echt soepel naar ik begrijp. Wellicht dat dit stukje de woningbouw en de bewoners er toe doet komen dat er een betere uitwisseling van de voortgang komt. Een maandelijkse nieuwsbrief bijvoorbeeld?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter