Knappe strijd tegen koploper beloond met een punt

Bodegraven – Na twee wisselende weken voor Vriendenschaar 1 – op zaterdag 18 september werd eerst nog dik gewonnen van TOGO 1 (24-12), de week daarna verloor de ploeg net aan van Erasmus 1 (16-15) – was het afgelopen zaterdag tijd om het op te nemen tegen de ongeslagen koploper: DES 1. Geen onbekende tegenstander voor de Bodegravers; DES staat bekend als een leuke, maar ook erg goede tegenstander, met sterke heren en heel nuttige dames.

Na het klinken van het startsignaal was te zien dat beide ploegen absoluut voor de winst gingen. Er werd fanatiek gestreden: aan beide kanten werd scherp verdedigd, maar werden tegelijkertijd ook goede aanvallen opgezet. Het ging redelijk gelijk op in deze beginfase – met één, maximaal twee doelpunten verschil – waarbij DES wel iedere keer de voorsprong nam. Net voor rust werd het 7-7.

In de tweede helft was juist Vriendenschaar 1 de leidende partij als het om de doelpunten ging, maar een gat groter dan één werd niet geslagen, waardoor de Delftenaren iedere keer weer konden aansluiten. Tot in de laatste seconden ging de wedstrijd gelijk op, waarna de Bodegravers nog een kans kregen om een strafworp te maken voor de winst. Die werd helaas gemist, wat resulteerde in een 16-16 gelijkspel.

Over de hele wedstrijd bezien een terechte uitslag. Voor het publiek een erg leuke, maar ook zeker spannende wedstrijd om te zien. Uiteindelijk is zo toch het eerste puntje weggesnoept van de koploper, volgens coach Jorrit de Grutter mede dankzij de heren van Vriendenschaar 1 die door de hele wedstrijd heen sterk verdedigd hebben.

Foto: Fenne van den Hoogenband

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp