Kinderen pitchen ideeën om energie te besparen

Bodegraven-Reeuwijk – De Kinderklimaattop van onze gemeente staat dit jaar in het teken van Klimaat en Energiebesparing. Leerlingen van zes basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk krijgen op woensdag 27 oktober bij de Technohub in Woerden mooie workshops over duurzame energie en energiebesparing en spelen een game over de techcity van de toekomst. Daarnaast presenteren ze hun idee om energie te besparen voor een jury die vervolgens het beste idee uitkiest. 

Ter voorbereiding hebben de leerlingen op school en thuis onderzocht hoe en waar energie bespaard kan worden. De leerlingen bedachten in groepjes challenges om alle kinderen uit de klas en hun ouders uit te dagen om energie te besparen. Een jury van deskundigen uit de gemeente, onder leiding van wethouder Kees Oskam, bepaalt welke groep de Juryprijs gaat winnen. Ook kiezen de leerlingen zelf een publiekswinnaar.

Deze klimaattop wordt georganiseerd door gemeente Bodegraven-Reeuwijk in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland.

Deelnemers

  • Prinses Beatrixschool, groep 8
  • De Bron, groep 8
  • Da Costaschool, groep 8
  • IKC Schatrijk, groep 8
  • Kindcentrum Wereldweijde (voorheen Goede Herderschool), groep 8
  • Verhoeff Rollmanschool, groep 7/8

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp