Izaline Calister en Thijs Borsten nemen het publiek mee naar Curaçao

Bodegraven – Zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao. Ze is daar zeer geliefd. In de voorstelling Het eiland van mijn vader zingt en vertelt ze over Curaçao, haar vader en daarmee ook over zichzelf. Vrijdagavond 29 oktober te zien in het Evertshuis.

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten reisde met haar naar Curaçao. De vader van Izaline reed hen rond over het eiland. Met filmbeelden, liedjes en verhalen nemen Izaline en Thijs het publiek mee op reis in het leven van Izaline en haar vader. De liedjes van de voorstelling komen onder andere uit het repertoire van Izaline zelf en het koor waar Izalines op jonge leeftijd overleden moeder in zong. Liedjes van de bekende Curaçaose componist Rudi Plaate, die Thijs en Izaline bezochten, horen er vanzelfsprekend bij. Samen met (geluid en beeld van) traditionele Tumba muzikanten brengt Izaline het lied waarmee ze jaren geleden het bekende jaarlijkse Tumbafestival won.

Izaline Calister
In 2007 zong Izaline tijdens het Bevrijdingfestival, begeleid door het Metropole Orkest voor de Koningin. In 2010 werd ze door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York tijdens de nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers. Andere samenwerkingen zijn onder meer met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en rapper Fresku, met wie ze het nummer ‘Cirkels’ maakte. Izaline heeft inmiddels 8 cd’s uitgebracht met eigen composities en bewerkingen van liedjes uit het Curaçaose songbook.

Thijs Borsten
Geboren als zoon van een operazangers werd Thijs al op jonge leeftijd gegrepen door de muziek. Nadat hij zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium had voltooid heeft hij zich op vele fronten verder ontplooid. Naast componeren heeft hij diverse arrangementen verzorgd, onder andere voor Tania Kross, een bewerking van Die Zauberflöte voor scholieren en muziek voor een jeugdvoorstelling over Mozart.

Meer en meer legt hij zich toe op het maken van theatervoorstellingen. Sinds 1998 maakt Thijs beeldende muziekvoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit zijn brede belangstelling voor bijzondere muziekstijlen liet hij het publiek in de serie De Uitdaging kennis maken met de mensen achter de muziek. Hij werkte onder meer samen met Tania Kross, Carlos Denia, Izaline Calister, Mathilde Santing, Zoumana Diarra, Ernst Daniel Smid, Fernando Lameirinhas, Giovanca en Dina Medina.

Deze voorstelling ‘Het Eiland van mijn vader’ begint om 20.30 uur, deuren gaan om 20.00 uur open. Bij binnenkomst wordt uw coronatoegangsbewijs gecontroleerd. Kaarten zijn € 19,00 inclusief drankje. Voor meer informatie en reserveren zie www.evertshuis.nl/izaline-calister-en-thijs-borsten

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Praktische informatie

VRIJDAG 29 OKTOBER 2021

Izaline Calister & Thijs Borsten – Het Eiland van mijn Vader

MUZIEKTHEATER

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 19,00 incl. drankje*

*met coronatoegangsbewijs

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter