COA roept inwoners Bodegraven-Reeuwijk op voor hulp

Bodegraven-Reeuwijk – In het GR8 Hotel in Bodegraven worden op dit moment ongeveer 30 minderjarige jongeren opgevangen die nog geen vluchtelingenstatus hebben. Er volgt mogelijk nog een groep. De kinderen en jong volwassen zijn uit alle landen afkomstig en staan onder begeleiding van het COA. Overal in het land kampt men op dit moment met onvoldoende opvang, toch is het de bedoeling dat de jongeren hier kort verblijven, totdat elders een oplossing is gevonden.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd de opvang mogelijk te maken. Tegelijkertijd doet het COA ook een oproep aan inwoners van Bodegraven-Reeuwijk om kleding, jassen en schoenen te doneren. Met het oog op de koudere dagen die eraan komen zijn vooral warme kleren welkom. (maat XS/S/M en schoenmaat 39-43). Het is niet de bedoeling de kleding af te leveren bij het hotel, maar contact op te nemen via het Rode Kruis (0172 611 454).

Volgens de gemeente is het niet waarschijnlijk dat er meerdere locaties in de Bodegraven-Reeuwijk beschikbaar worden gesteld. In 2015 werden in sporthal De Meerkoet in Reeuwijk-Brug voor korte duur 110 vluchtelingen opgevangen. Aanvankelijk was er enige weerstand vanuit de inwoners, maar uiteindelijk werden er zelfs onderlinge voetbalwedstrijden georganiseerd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp