Sanne wint striptekenwedstrijd Droppie Water 40 jaar

Regio – Meer dan 2.000 kinderen deden mee aan de striptekenwedstrijd voor de 40e verjaardag van Droppie Water. Het was dus een hele uitdaging voor de jury om de winnaar te kiezen. Maar het is gelukt! De jury vond de tekening van Sanne Diepenbroek uit groep 8 van de basisschool SCCSSCHL 3.0 uit Zelhem het allerbeste. Zij bedacht de origineelste oplossing voor het schoonmaken van Droppie Water. Bovendien waren Sannes tekenkwaliteiten het beste.

Uitreiking
Op 8 oktober, de dag van de Duurzaamheid, is Sanne in het zonnetje gezet door Janouk Kelderman van het Klokhuis en Robert van der Kroft, de tekenaar van Droppie Water. Naast een mooi Droppie Water-pakket kreeg Sanne kaartjes voor het hele gezin voor het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Ook de school van Sanne krijgt een prijs: de waterschappen zorgen ervoor dat het schoolplein nog mooier wordt door enkele watertegels aan te leggen.

Nog vier winnaars
De jury vond veel striptekeningen origineel en mooi. Daarom zijn er nog vier winnaars. In de categorie origineelste oplossing hebben gewonnen: Jason Luiten uit groep 4 van de Walstraschool uit Kropswolde en Bayan uit groep 8 van de Driemaster uit Amsterdam. In de categorie extra mooie uitwerking hebben gewonnen: Eva uit groep 6 van de Eben Haezerschool uit Emmeloord en Emese uit groep 8 van de Compaan uit Almelo. Alle vier de winnaars krijgen binnenkort een Droppie Water-pakket.

Wie is Droppie Water?
In 1981 verscheen het eerste stripboekje ‘De reis van het afvalwater’ van Droppie Water bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. In de loop der jaren zijn er vijf stripboekjes van Droppie Water verschenen. Sinds kort heeft Droppie Water ook een Facebookpagina. Daarnaast is meer informatie te vinden op droppiewater.nl

Voor alle basisscholen een stripboek
Het allereerste stripboekje ‘De reis van het afvalwater’ is vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste inzichten over de rioolwaterzuivering en heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen kregen een exemplaar van dit vernieuwde boekje. De strip is ook te bestellen via de webshop van Droppie op Droppiewater.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp