Audiotour in Kaasmuseum

Bodegraven – Het Kaasmuseum in Bodegraven biedt nu een extra service voor haar bezoekers, een Audiotour.  Een Audiotour is een rondleiding waarbij je luistert met behulp van een audiospeler en koptelefoon naar meer informatie over de bijzondere collectie die het Kaasmuseum rijk is. Je kunt kiezen uit vijf verschillende talen. Als extra optie is het ook mogelijk om de Audiotour te downloaden met een speciale app voor smartphone en tablet.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Rabo Dichtbijfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Aan de feestelijke ingebruikstelling zal worden  meegewerkt door onze nieuwe burgemeester Erik van Heijningen en vindt plaats op maandag 18 oktober a.s. om 14.30 uur. Natuurlijk blijft ook een (groeps-)rondleiding met een deskundige gids tot de mogelijkheden, dit is een keuze van de bezoeker zelf.

Verhuizing en uitnodiging
Het is bekend dat het Kaasmuseum gaat verhuizen naar het voormalige pand van de Rabobank in de Marktstraat. Deze verhuizing heeft alles te maken met de “Centrumvisie” zoals deze in 2014 door de gemeente is vastgesteld. De openbare ruimte in het centrum van Bodegraven worden opnieuw ingericht met als doel een vriendelijk en gezellig centrum te verkrijgen.

De gemeente B-R wil zich profileren als plaats waar de kaas gemaakt en verhandeld wordt. Dit gebeurt mede als bijdrage aan “Cheese Valley”, een samenwerkingsverband van de Groene Hart gemeenten Gouda, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard. Zij heeft aan het bestuur van het Kaasmuseum een prominente plek voor het museum in het vernieuwde centrum aangeboden.  Helaas is in dit pand geen plaats genoeg om de gehele collectie te kunnen tonen.

Het bestuur van het Kaasmuseum nodigt iedereen uit om in de komende herfstvakantie (18 t/m 23 oktober) kennis te komen maken met de nu nog volledige collectie in het Kaasmuseum in het Evertshuis en daar dan tevens de audiotour te ervaren. 

U kunt hiertoe een afspraak maken via de website van het Kaasmuseum: www.kaasmuseum.org  Klik op “Informatie over uw bezoek en de corona-maatregelen” en vul het “Reserveringsformulier” in. Ook kunt u, minimaal 1 dag van tevoren, de voicemail inspreken op telefoonnummer 0172 650909.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp