Wecycle, ook in Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk – Hoewel de afgelopen jaren het ingezamelde E-Waste fors is gestegen in ons land, is de wettelijke doelststelling – 65 % – nog steeds niet gehaald. Daarom is er tijdens de Wecycle week van 11 tot 17 oktober extra aandacht voor het belang van smart recyclen, waardoor grondstoffen hergebruikt kunnen worden en CO2 wordt bespaard.

E-Waste is een andere naam voor elektronisch afval (electronic waste) en daaronder vallen alle elektrische apparaten met een stekker of waar een batterij in gaat. In Nederland alleen al wordt per jaar ruim 100 miljoen kilo E-Waste ingezameld. Belangrijk omdat niet alleen op een efficiënte manier bruikbare materialen opnieuw grondstoffen kunnen worden, maar ook schadelijke stoffen, zoals CFK, worden zo op een veilige verwijderd.

In Nederland is een netwerk van 13.000 inzamelpunten en ook in Bodegraven-Reeuwijk kun je overal terug om je oude mixer, lamp, wekkerradio etc. op een slimme en verantwoorde manier weg kan gooien.

Hier kun je kijken waar dit kan in Bodegraven-Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp