Kom je ook naar het congres “Romeinen langs de RijnlandRoute”?

Zuid-Holland – In 2018 troffen wij tijdens archeologisch onderzoek – voor de start van de werkzaamheden aan de N206 ir. G. Tjalmaweg – onder andere honderden houten palen aan van een Romeinse weg. Deze vindplaats in Valkenburg (gemeente Katwijk) kreeg de naam: Weerdkampen. Het archeologisch onderzoek van Weerdkampen is nu afgerond, met spectaculaire conclusies!

Congres 5 november 2021
Wij vertellen je er graag meer over tijdens het congres op vrijdag 5 november 2021(verwijst naar een andere website). De vindplaats Weerdkampen wordt tijdens het congres in een bredere Romeinse context geplaatst. De Romeinse weg is namelijk gevonden in het archeologisch gebied van de Limes, de noordgrens van het voormalige Romeinse Rijk. Je hierover een aantal korte lezingen bijwonen van gerenommeerde archeologen en experts over de archeologie van de RijnlandRoute, Valkenhorst, Romeins Valkenburg, Romeinse wegen en over het beleefbaar maken van Romeins erfgoed in de provincie Zuid-Holland. Uiteraard zijn er ook diverse vondsten van o.a. Weerdkampen te bewonderen. Het congres start om 08.45 uur en duurt de hele dag (± 18.00 uur).

Wil je ook komen?
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, je kunt je hiervoor inschrijven(verwijst naar een andere website) tot donderdag 28 oktober a.s. Wees er snel bij, want vol = vol. De plekken worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Coronatoegangsbewijs
Wij maken je erop attent dat je, conform de huidige richtlijnen, een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig hebt voor dit congres. Meer informatie over deze richtlijnen vind je op de website van de rijksoverheid(verwijst naar een andere website).

En mocht je onverhoopt geen plekje bemachtigen voor het congres, dan vind je na afloop diverse foto’s en filmpjes op onze website terug. En na het congres zijn er in het informatiecentrum RijnlandRoute diverse vondsten van Weerdkampen te bewonderen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp