Audities musical over prinselijk hoofdkwartier bij Bodegraven

Bodegraven – Tijdens het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende theaters binnen de waterlinie. Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in Bodegraven en Nieuwerbrug. De audities hiervoor zijn op 13 november 2021.

In 2022 wordt gevierd dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het leger van de Franse Zonnekoning stopte. Het Rampjaar 1672, waarin ook Engeland, Munster en Keulen binnen vielen, zal landelijk worden herdacht. In onze gemeente komen onder andere een historisch festival, twee tentoonstellingen en een musical.

De nieuwe musical Water en Vuur speelt zich af rond het prinselijke hoofdkwartier bij Bodegraven. De jonge prins Willem III leid het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar uit van onervaren jongen tot de redder die ons land nodig heeft.

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee met het leger. In Nieuwerbrug ontmoet hij de boeren meid Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

Theatermaker, waterliniekenner en Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt verzorgt de regie en het script, waarbij Florian van der Reijden muziek maakt.

De voorstelling speelt in september en oktober 2022 acht keer in zeven verschillende theaters binnen de waterlinie. De première vind natuurlijk plaats in het Evertshuis.

Wil je meespelen, zingen en dansen? Dat kan. Op 13 november zijn de audities in het Nieuwerbrugse Wierickehuis.

Kijk voor meer informatie op www.musicalwaterenvuur.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp