100 jaar Charlie Chaplin bij Parkvilla

Alphen a/d Rijn – De familiedag vindt plaats op zondagmiddag 17 oktober. De films The Kid en The Circus, beide korte films zijn namelijk ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders of grootouders kunnen hun (klein)kind kennis laten maken met één van de eerste grote filmsterren en genieten van zijn doldwaze situaties en zijn iconische personage. 

The Kid | Zondag 17 oktober, 13.30 uur
The Kid was eerste lange speelfilm van Chaplin en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

The Circus | Zondag 17 oktober, 15.30
The Circus is een film met de bekende ingrediënten die Chaplins film zo succesvol en geliefd maakten: de zwerver met het gouden hart die tegen wil en dank op het verkeerde moment op de verkeerde plek terecht komt, maar eindigt met het meisje én het geluk aan zijn zijde. De film leverde Charlie Chaplin een Academy Award op. Beide films zijn ook nog op andere data, vroeg op de avond te zien.

Filmlezing
Filmwetenschapper Rudi de Boer zal op 15 oktober aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing geven over deze grootheid en iconische personages. Na een uur is er pauze en vervolgens is de klassieker The Kid te zien.

The Great Dictator is te zien op 16 en 17 oktober. In de film wordt Hitler, die op dat moment zijn Duitse oorlogsmachine over Europa laat walsen, succesvol op de hak genomen. Het was de juiste film op het juiste moment. Een visionaire satire die zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt.

Kijk voor alle data en tijden op  www.parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp