Internationale Coming Out Day

Zuid-Holland – Vandaag, 11 oktober, is het internationale Coming Out Day. Daarom hesen gedeputeerde Frederik Zevenbergen en provinciesecretaris Hennie Koek vanmorgen trots de regenboogvlag bij het provinciehuis. Trots omdat onze provincie er trots op is om een regenboogprovincie te zijn, waar iedereen welkom en gelijk is.

Wij zijn sinds 2018 een regenboogprovincie, omdat wij het belangrijk vinden dat alle mensen uit de doelgroep LHBTIQ+ zichtbaar zichzelf kunnen zijn en de vrijheid krijgen, voelen en nemen om zich te uiten. LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen die wat betreft hun genderidentiteit, genderexpressie, seksualiteit of hun lichaam vallen buiten wat in de maatschappij wordt gezien als ‘standaard’. De regenboogvlag is het internationale symbool voor de vrijheid die iedereen zou moeten hebben om zichzelf te zijn.

Divers en inclusief
Wij laten graag aan de hele wereld zien dat wij voor diversiteit en inclusie zijn. Binnen de provincie, maar ook daar buiten. Want er zijn nog heel veel mensen die niet de vrijheid hebben, krijgen of voelen om zichzelf te zijn. Ook hier in onze provincie, in Nederland en in de wereld. Om die mensen een hart onder de riem te steken en te steunen, wappert vandaag bij het provinciehuis de regenboogvlag. Als statement! Als steunbetuiging! Als hart onder de riem! Voor al die mensen overal ter wereld die niet zichzelf mogen of kunnen zijn. Wij verbinden daaraan nadrukkelijk de uitnodiging aan iedereen om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven over die vrijheid om jezelf te zijn en dat ook te laten zien.

Foto: Zuid-Holland

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter