Groene HartHuys opent zijn deuren

Bodegraven – Vrijdag 15 oktober is het zo ver. Na maandenlang hard werken kan het Groene HartHuys zijn deuren eindelijk openen. Vanwege de coronamaatregelen is de opening op vrijdag a.s. alleen toegankelijk voor genodigden, maar tijdens de open dag op zaterdag 16 oktober is iedereen van 10.00 uur tot 17.00 uur welkom in de Bouwsteeg 6 in Bodegraven.

Het idee ontstond tijdens een overleg tussen het Inwonersinitiatief ‘Hart in Bodegraven’ en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk tegen de achtergrond van het plan om het centrum van Bodegraven op te knappen. Het uitgangspunt was om een centrale plek te creëren, waar de activiteiten van de Kunstkring Bodegraven, de Historische Kring Bodegraven-Reeuwijk en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk samen konden komen en in slechts korte tijd lukte het om dankzij de steun van vrijwilligers, het bedrijfsleven en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het plan daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Het Groene HartHuys gaat alle kernen van de gemeente en de regio verbinden op het gebied van kunst, cultuur en historie en biedt in de toekomst een onderkomen aan allerlei activiteiten op het gebied van historische lezingen, exposities van lokale kunstenaars, creatieve workshops, fotografie, muziek en poëzie. Ook wordt het Groene HartHuys het vertrekpunt van kunst- en historische wandel/fietsroutes.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag om het pand te bezichtigen. De opening wordt muzikaal omlijst door de “First Ladies”. Bij de ingang QR-codes worden gecontroleerd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp