ESTO blijft ongeslagen

Bodegraven – De eindstand van 2-2 tegen het zeer sterke team van RKSV Pancratius werd zondag letterlijk uit het voetbalvuur gesleept. Evenals vorige week moest ESTO het opnemen tegen een volledig onbekende tegenstander, die een het de club uit Bodegraven niet makkelijk maakte. Het duurde tot de 30e minuut voordat de eerste ESTO-aanval dreigend was. Een te zwakke lob van Wouter-Jan Bos werd eenvoudig onderschept door de kleurrijke keeper van Pancratius. ESTO stond toen al met 1-0 achter en mocht haar doelman Joey Anker danken voor de reddingen.

Kort na dit ESTO-momentje maakten de rood-witte mannen uit Badhoevedorp het tweede doelpunt. Het was daarna een klein wonder dat de voorsprong niet verder werd uitgebouwd. De geblokte spits en handige vleugelspelers veroorzaakten veel druk op het ESTO-doel en de verdediging moest alle zeilen bijzetten.

Eenzame ESTO-spits Job van Welie

Bas van Goudzwaard incasseerde de zoveelste “beuk” en viel in de 56e uit minuut met een enkelblessure. Het leek daarna een verloren wedstrijd. Gerald Dengering nam als invaller zijn plaats in en de sterkte spits had moeite met deze verse zwart-witte invalskracht. Ook werd de organisatie in de verdediging strakker. De opvolgende invallers brachten voor ESTO meer snelheid naar voren en er kwam weer geloof in een doelpuntje.

Dat viel in de 69e minuut uit een snelle aanval over de linker vleugel en een afgemeten voorzet. Tussen vele spelers sprong Jesper den Besten boven alles uit en kopte beheerst de bal in de verre benedenhoek voor de aansluiter. De spanning kwam terug in de ogenschijnlijk verloren wedstrijd. Vijf minuten later ging een cornerbal naar de vrijstaande Robin Groenendijk. Hij kopte eenvoudig de 2-2 in de touwen. Vertwijfeld zocht Pancratius met goed voetbal weer naar de winst en dat lukt bijna toen in de 75e minuut de bal van de doellijn werd gehaald. Ook ESTO kreeg kansen en dat resulteerde in een vergelijkbare situatie in de 77e minuut. Zo bleken beide ploegen ineens gelijkwaardig tot het eindsignaal. Veerkracht leverde ESTO een puntje op dat heel lekker aanvoelde en daarmee bleef de ploeg ongeslagen in de 2e klasse.

Volgende week is er geen wedstrijd en op zondag 24 oktober komt RVC ‘33 naar The Hill voor de gemeentederby. De wedstrijd begint om 14.00 uur.