€800.000 voor testen innovatieve klimaatoplossingen

Zuid-Holland – Ondernemers die een slimme oplossing hebben ontwikkeld voor het omgaan met extreme hitte of regenval, krijgen nu de kans deze verder te ontwikkelen. De provincie stelt hiervoor via een Europese subsidieregeling €800.000 beschikbaar.

Foto: Zuid-Holland

De ondernemers kunnen de subsidie aanvragen via een voucherregeling van VPDelta. Deze organisatie creëert proeftuinen waarin startups, mkb’ers, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovaties gericht op klimaatadaptatie kunnen testen en verbeteren. Belangrijk, want voor opschaling van innovaties zijn vaak verdere technische tests nodig, maar ook beter inzicht in de markt en vraagstukken van de klant – in dit geval vaak gemeenten. Door de innovatie niet alleen in een praktijksituatie in het fieldlab te testen, maar ook echt toe te passen in Zuid-Holland , kan Zuid-Holland daadwerkelijk beter voorbereid zijn op klimaatverandering.

Twee vliegen in één klap
De voucherregeling moet ervoor zorgen dat de innovaties sneller in de praktijk kunnen worden toegepast. Gedeputeerde Meindert Stolk (Economie en Innovatie, Klimaatadaptatie): “Dat is uiteraard van belang nu we vaker te maken krijgen met bijvoorbeeld extreme regenbuien. Tegelijk helpen we deze ondernemers zo een stap verder met hun product. Zo slaan we twee vliegen in één klap.”

Meer informatie
VPdelta+ is een programma dat wordt uitgevoerd door het Innovation & Impact Centre van de TU Delft. De provincie Zuid-Holland is een van de partners. De vouchers zijn te besteden voor ondersteuning aan ondernemers via het VPdelta+ innovatieprogramma voor klimaatadaptatie. Hierbij is ook het Erasmus Centre for Entrepeneurship betrokken. Ondernemers die nog niet zijn aangesloten bij VPdelta kunnen ook een aanvraag voor ondersteuning doen. Lees meer over de openstelling van de voucherregeling voor VPdelta+ op de Kansen voor West voucherpagina.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp