Bodegraven-Reeuwijk heeft mooie viering van de Dag van de Duurzaamheid beleefd

Bodegraven-Reeuwijk – Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk heeft een mooie viering van de Dag van de Duurzaamheid beleefd. Onder grote belangstelling is het Museum, de Romeinse soldatenbarak onder klaroengeschal geopend door wethouder Kees Oskam. De architect Gert Jacob de Graaf gaf een rondleiding en liet de verbinding tussen deze Romeinse barak en de gehele Limes – die ook door onze gemeente loopt – zien. Een mooi en authentiek gebouw door vrijwilligers neergezet en nu ook te bezichtigen en door iedereen te gebruiken, op afspraak. 

De Stichting wilde graag Anton de Wit als koploper en vernieuwende melkveehouder in het zonnetje zetten met een Duurzaamheidsprijs. De Koe bestaand uit afvalflesjes, een kunstwerk gemaakt door Marrianne Waalwijk, krijgt hij mee als symbool voor zijn eigen onverwoestbare optimisme en doorzettingsvermogen. Het kunstproject met werken van 10 verschillende kunstenaars, dat twee maanden heeft gestaan op de Hortus werd afgesloten met een modeshow door Tineke van Ede.Zij maakte van afgedankte stoffen en stalen prachtige kleding met een verhaal dat ze via haar kinderen en kleinkinderen doorgeeft.

De vier adviestafels, waar iedereen geholpen werd met grote en kleine vragen, werden goed bezocht. Een dag die mede dankzij het mooie weer tot een groot succes is geworden. Vooral omdat uiteenlopende mensen gedachten en plannen uitwisselen en verbinden in de open en gezellige sfeer van deze prachtige pluk- en oogsttuin voor iedereen. 

Esther van den Bor

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp