Het wijkteam Bodegraven-Zuid organiseert Herhalingscursussen reanimatie en AED

Bodegraven – De cursus wordt gegeven door de ambulanceverpleegkundige Peter Raaijmakers. Hij is een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad. In de reanimatiecursus wordt herhaalt hoe je moet reanimeren en hoe je een AED bedient.

Wat leer je bij een reanimatiecursus?

  • Hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet
  • Hoe je moet reanimeren en in welk tempo
  • Hoe je een AED aansluit en bedient
  • Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED.

Wie mag een cursus volgen?

Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Het is wel belangrijk dat je voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is.

De cursisten die vorig jaar de cursus gevolgd hebben zijn als eerste benaderd. Er zijn daarom nog slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst behandeld worden.

Waar en wanneer?

Woensdagavond 20 oktober en woensdagavond 27 oktober. Bij SAM, Rijngaarde 1 in Bodegraven. De cursus duurt circa 2,5 uur.

Wachtlijst en beginnerscursus

Er zal in november een extra datum geprikt worden waarop de herhalingscursus gegeven wordt, indien gewenst kunt je op deze wachtlijst geplaatst worden.

Ook zal er een cursus komen voor beginners, ook hiervoor kan je je op een wachtlijst laten plaatsen. Zodra de wachtlijst voor de beginnerscursus lang genoeg is, zal er een datum geprikt worden.

Kosten en aanmelden

De kosten zijn 10 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar  rina.hampel@live.nl  vermeld in de mail je naam, adres, telefoonnummer en uiteraard je voorkeursdatum.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp