Dag van de Duurzaamheid, wat valt er te beleven?

Ook al riep milieuorganisatie Urgenda in 2018 iedere dag uit tot de ‘Dag van de Duurzaamheid’, toch blijft 10 oktober voor veel organisaties, gemeenten en particulieren dé dag om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe we met elkaar een stuk duurzamer kunnen gaan leven. Vaak door het zetten van eenvoudige kleine stapjes, waar we iedere willekeurige dag mee kunnen beginnen. Ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk doet dit jaar mee en heeft vandaag van 11:00 tot 15:00 de Duurzaamheidsstraat georganiseerd op het Raadhuisplein in Bodegraven. Een dag te vroeg, maar dit jaar valt de 10e nu eenmaal op zondag.

Zwerfafvalchallenge

De eenvoudigste stap om te verduurzamen blijft bewust afval scheiden en trok twee weken geleden de Zwerfafvalchallenge samen met de Mobiele Milieustraat van Cyclus al naar een aantal kernen in de gemeente, vandaag zijn opnieuw handige tips hierover te krijgen bij het kraampje van de Zwerfafvalchallenge. Inclusief gratis materialen om een handje mee te helpen Bodegraven-Reeuwijk zwerfafvalvrij te houden.

Wat is er nog meer te vinden

Van de Energiecoaches tot het Duurzaam Bouwloket. Het Repaircafé, de Vegaboerderij en stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk. Deze en nog veel meer initiatieven zijn vandaag te vinden op het Raadhuisplein in Bodegraven.

Bij de Hortus Populus in de Bodegraafse wijk Weideveld wordt vandaag extra feestelijk stil gestaan bij De Dag van de Duurzaamheid. Niet alleen viert het initiatief zijn tienjarige bestaan. Daarnaast wordt het Romeinse Barak geopend, is er duurzame maar vooral gezellige muziek én wordt met de Modeshow van Tineke van Ede afscheid genomen van het het kunstproject “Natuur en vergankelijke kunst”, die de afgelopen weken te zien was in de duurzame volkstuin voor alle inwoners.

Voor meer informatie : https://hortuspopulus.nl/

Duurzaamheidsstraat: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/file/18386/download

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter