Gouden Medaille voor Dennis Vergeer, brons voor Ton Mourits en Nel Habben op Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Bodegraven-Reeuwijk/Nijkerk – Dennis Vergeer, Vergeer Holland uit Reeuwijk heeft op het  Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours een gouden Medaille gewonnen in de handel. Het brons in deze categorie ging naar Ton Mourits, Noordhoek Geraspte Kaas uit Bodegraven. In de detailhandel won Nel Habben Jansen, Habben Jansen Kaashandel uit Nieuwerburg een bronzen medaille. 

Dennis Vergeer, beeld Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Op 27 en 28 september 2021 hebben zo’n 500 kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten gekeken, geroken, gevoeld en geproefd van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Na de grootste online kaaskeuring ter wereld eerder dit jaar mocht de kaassector eindelijk weer de onderlinge strijd aan. Het aantal deelnemers was hoog en bewijst dat in de kaassector de aandacht voor het vakmanschap onverminderd groot blijft.

Diegenen, die het allerbeste soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen. De winnaar van de Gouden Kaasboor wordt als jurylid afgevaardigd naar internationale kaaswedstrijden in het UK en Spanje. Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours werd dit jaar voor de 61e keer georganiseerd en is de enige in zijn soort ter wereld. 

Tijdens een wervelende entertainmentshow op donderdagavond 7 oktober jl. in Hart van Holland te Nijkerk – met optredens van Romy Monteiro, Arnout van den Bossche, presentatie door Jessica Mendels en uiteraard na afloop een enorm kaasbuffet met het beste dat Nederland op kaasgebied te bieden – zijn onderstaande winnaars bekend gemaakt. 

Gouden Kaasboor 2021 

Ronald ter Woord, DSM, Delft, 236 pt.

Gouden Medailles

Handel           Dennis Vergeer, Vergeer Holland, Reeuwijk, 231 pt.
Industrie         Harold Janssen, COKZ, Leusden, 235 pt. 
Detailhandel  Tijmen Habben Jansen, Habben Jansen Kaashandel, Nieuwerbrug, 229 pt. 

Zilveren Medailles

Handel           Lidewij Verweij, De Producent, Moordrecht, 230 pt.
Industrie        Cees Frikkee, CONO Kaasmakers, Middenbeemster, 234 pt.  
Detailhandel  Gerrit Wals sr., Kaashandel Wals, Landsmeer, 231 pt. 

Bronzen Medailles

Handel               Ton Mourits, Noordhoek Geraspte Kaas, Bodegraven, 230 pt. 

                           Albert Koekoek, Kaas-Pack Holland, Hoogeveen, 230 pt. 

                           Henk Eisenga, Eisenga Kaas, Oosterwolde, 230 pt. 

Industrie            Geralda van der Meer, Royal FrieslandCampina, Gerkesklooster, 233 pt. 

                           Klaas Visser, Rouveen Kaasspecialiteiten, Rouveen, 232 pt. 

                           Peter Domine, Rouveen Kaasspecialiteiten, Rouveen, 232 pt. 

Detailhandel     Nel Habben Jansen, Habben Jansen Kaashandel, Nieuwerburg, 224 pt. 

                           Jochem van der Loos, GransJean Wijnen & Delicatessen, Den Haag, 223 pt. 

                           Leonie van Beek, Van Beek Kaashandel, Veenendaal, 222 pt. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter