Bodegraven-Reeuwijk ‘verslaat’ Woerden bij NK Tegelwippen

Bodegraven-Reeuwijk Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van droogte volgen elkaar op. Helaas is onze direct omgeving behoorlijk versteend. Stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regen. Meer groen gaat dit tegen. Vanuit die gedachte werd heel Nederland van 30 maart tot 30 september uitgedaagd zoveel mogelijk tegels uit tuinen te halen en planten hiervoor in de plaats te zetten. Kortom het NK Tegelwippen.

Overal ontstonden derby’s waarbij twee gemeenten het tegen elkaar opnamen. In Bodegraven-Reeuwijk gaf wethouder Kees Oskam in het programma ‘Brett op Pad’ van EditieGroeneHart.nl dit voorjaar het startsein voor deze sportieve vergroening en daagde daarbij buurgemeente Woerden uit. Inmiddels is de eindstand bekend en Bodegraven-Reeuwijk kwam uit de bus als de ‘grote’ winnaar.

Overigens wint de gemeente nipt met slechts vier tegels verschil en dat is ook nog eens het gemiddeld aantal tegels per inwoner of te wel het TPI (Bodegraven 55,95 TPI vs Woerden 51,98). In absolute getallen geeft Woerden ons flink het nakijken met 2718 tegenover slecht 1951 tegels in Bodegraven-Reeuwijk. In het landelijke klassement neemt de gemeente de 43 plaats in. Net boven Woerden die op de 44 plaats is geëindigd.

In totaal werden er in Nederland 1.556.919 tegels gewipt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter