De A12, we mogen weer

Bodegraven-Reeuwijk – Vanochtend om 5 uur was het eindelijk zo ver. Na zeven dagen files en langzaam rijdend verkeer, vooral op de binnenwegen, kunnen we weer over de A12 rijden. De rijksweg heeft de afgelopen 9 dagen een grondige opknapbeurt ondergaan. Tussen Woerden en Nieuwerbrug is het asfalt over 4,5 km over de volledige breedte vervangen door dubbellaags ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton), dit is zeer stil asfalt. Dit asfalt is ongeveer 2 cm hoger dan het huidige asfalt, waardoor ook bermen en vangrail op de juiste hoogte moesten worden gebracht.

Foto: Rijkswaterstaat

Daarnaast is 23 km aan nieuwe belijning aangebracht, zijn 38 detectielussen vervangen en 8 voegovergangen vervangen voor stillere voegen, kapotte verlichting vervangen, gemaaid en betonreparaties aan viaducten uitgevoerd. Een omvangrijke klus die 24/7 per dag doorging. Door dit omvangrijke onderhoud is dit deel van de A12 weer klaar voor de toekomst en heeft de omgeving minder last van snelweggeluid. De A12 richting Utrecht verkeerd in betere conditie en wordt op een later moment aangepakt.

Kort en hevig
Er is dus hard gewerkt aan de weg en Rijkswaterstaat had ondanks de omvangrijke protesten bewust gekozen voor een korte afsluiting met hevige hinder. Door met een volledige afsluiting van meerdere dagen kon in korte tijd veel werk worden verzet en was de verkeersveiligheid voor de wegwerker beter gegarandeerd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp