Als het Lokaal Liberaal ligt komt er geen nieuwe wethouder

Bodegraven-Reeuwijk – Met het vertrek van wethouder Inge Nieuwenhuizen komt er ook een vacature beschikbaar in het college van burgemeesters en wethouders. Toch vindt Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk het niet zo vanzelfsprekend dat deze positie nog voor de verkiezingen in maart 2022 ingevuld gaat worden en dit heeft volgens de nieuwe politieke partij alles te maken met de slechte financiële situatie van de gemeente. De fractie van de VVD is nog niet zover. Daar liggen alle kaarten nog op tafel.

Lokaal Liberaal rekent voor dat met het aanstellen van een nieuwe wethouder voor de 4,5 maanden tot aan de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022 het financiële risico voor de gemeente in de vorm van wachtgeld kan oplopen tot €200.000. Bovendien is het met de verkiezingen voor de deur volgens de partij helemaal niet zeker dat de VVD straks opnieuw in het college zit met een wethouder.

De VVD reageert genuanceerd op de stellingname van Lokaal Liberaal. ‘Op dit moment worden er gesprekken gevoerd welke richting de VVD uit wil gaan’, is het antwoord. De partij ziet het punt, tegelijkertijd is de fractie van mening dat er een klus ligt die nog afgemaakt moet worden. Het vertrek van wethouder Inge Nieuwenhuizen naar Wolden kwam ook voor de VVD vrij onverwachts.

Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk roept het college op niet in de vacature te voorzien en de portefeuilles onderling te verdelen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp