Wij laten corona los, maar laat corona ons los?

Gelukkig krijgen we dankzij de Corona-aanpak steeds meer bewegingsruimte. Een grote groep mensen is al gevaccineerd. Dat is mooi. Maar waakzaamheid blijft nodig bij ons allemaal. We moedigen mensen aan die nog niet gevaccineerd zijn om na te denken of vaccinatie toch geen optie voor hen is. Dit richt zich onder meer op jongeren en anderstaligen.

De Rijksoverheid kondigt geregeld andere maatregelen af. Als gemeente denken wij graag mee met inwoners, ondernemers en organisaties wat dit voor hen betekent. We adviseren en ondersteunen graag hoe de maatregelen in specifieke situaties het beste kunnen worden opgepakt. Het is aan ondernemers en organisaties zelf om de maatregelen op een juiste wijze in te vullen.

Burgemeester Erik van Heijningen: “Ik leef mee met alle mensen, bedrijven en organisaties die getroffen zijn door corona. Dit heeft een grote impact op onze samenleving en blijft nog lange tijd voelbaar. Als gemeente denken we graag mee met iedereen, bijvoorbeeld horecagelegenheden en sportverenigingen, om nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid toe te passen. Onze inspanningen richten zich er vooral op – als het even kan – om activiteiten mogelijk te maken door het geven van advies en ondersteuning. Vaak gaat het om maatwerk. Het is aan de ondernemer of organisatie zelf of deze een activiteit wel of niet door wil laten gaan. Alleen als iemand de regels willens en wetens overtreedt, zal de gemeente handhavend optreden. Overigens is handhaving bijna nooit een doel op zich en er vrijwel altijd op gericht om samen te komen tot een oplossing. Laten we vooral kijken naar ons gezamenlijk belang en onze verantwoordelijkheid om de coronabesmetting nog verder onder controle te krijgen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp