Werkzaamheden spoorwegovergang Goudseweg

Bodegraven – Er wordt er binnenkort gewerkt aan de spoorwegovergang bij de Goudseweg in Bodegraven. Om vanaf eind dit jaar extra treinen te laten rijden op de spoorverbinding Leiden-Utrecht, gaan we de oversteekplaatsen aanpassen en het auto- en fietsverkeer meer van elkaar scheiden. Tijdens de werkzaamheden aan de spoorwegovergang wordt de Goudseweg afgesloten voor verkeer.

In de twee weken voorafgaand aan deze afsluiting van de Goudseweg, werkt de aannemer alvast aan beide kanten van de Spoorlaan en Goudseweg. Hij doet dit met assistentie van verkeersregelaars. Alle bewegingen voor auto’s, fietsers en voetgangers blijven in deze twee weken nog wel mogelijk.

Omleiding
Vanaf zaterdag 16 oktober 07.00 uur geldt er een omleiding voor het autoverkeer. Doorgaande automobilisten worden met borden omgeleid, buiten het centrum om. Bestemmingsverkeer volgt de route via de Vrije Nesse en de spoorwegovergang Oud Bodegraafseweg. Ook de Burgemeester Le Coultrestraat, de Spoorlaan en Emmakade worden voor de veiligheid bij de spoorwegovergang afgesloten voor doorgaand verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Prinsenstraat en Prins Bernhardstraat is in deze week tijdelijk opgeheven voor het bestemmingsverkeer. Op zondag 17 oktober wordt er niet gewerkt, maar blijft de ingestelde omleiding voor autoverkeer van kracht.

Geluid
De herfstvakantie, van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober, wordt gebruikt voor werkzaamheden in de directe nabijheid van het spoor. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. Dit proberen we natuurlijk zo veel mogelijk te beperken, maar enige hinder is helaas niet te voorkomen.

Fietsers en voetgangers
Tot en met zondag 17 oktober kunnen fietsers en voetgangers gebruik blijven maken van de spoorwegovergang. Daarna steken ze over bij het station.

Geen treinen
Op vrijdag 22 oktober, zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober rijden er geen treinen. Dan werkt de aannemer van ProRail 24 uur per dag aan het spoor. Op zondag 24 oktober krijgen de rijbanen en fietspaden nieuw asfalt.

Openstelling
Vanaf maandagochtend 25 oktober, rond 6.00 uur, is de spoorwegovergang weer open voor al het verkeer.

Meer informatie: bodegraven-reeuwijk.nl/spoorwegovergang

In het kort

Tot 15 oktober                 Beperkte hinder voor verkeer

16-24 oktober                  Omleiding autoverkeer

  • doorgaand verkeer: om het dorp heen
  • bestemmingsverkeer: over Vrije Nesse / Oud Bodegraafseweg

18-24 oktober                  Omleiding fietsers en voetgangers over het station

22-24 oktober                  Geen treinverkeer

Vanaf 25 oktober             Open voor alle verkeer

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp