Polsbandjes als toegangsbewijs ook in Gouda

Gouda – Nadat verschillende gemeenten, zoals Den Haag, Leiden, Breda en Deventer de polsbandjes hebben ingezet als coronatoegangsbewijs, start nu ook de gemeente Gouda aankomend weekend met een pilot. De bandjes tonen aan of iemand die dag is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs, waardoor mensen maar 1 keer op een dag gecontroleerd hoeven te worden. De pilot start aanstaande donderdag 7 oktober en duurt tot en met zondag 10 oktober.

De wens voor polsbandjes werd door verschillende horecaondernemers, cultuurinstellingen en evenementenorganisatoren uitgesproken richting de gemeente. Burgemeester Verhoeve: “We vragen al langere tijd veel van de ondernemers en onze toezichthouders. Met deze pilot proberen we de druk voor hen te verlichten. In andere gemeenten hebben we al gezien dat dit een uitkomst kan zijn.”

Centraal Checkpoint Achter de Waag
Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er 1 centraal checkpoint ingericht op de locatie Achter de Waag. Dit checkpoint is open op donderdag 7 oktober van 17.00 uur tot 23.45 uur, vrijdag 8 oktober van 14.00 uur tot 23.45 uur en zaterdag 9 oktober van 10.00 uur tot 23.45 uur. De pilot geldt voor iedereen die een coronatoegangsbewijs nodig heeft in het centrum (binnen de singels), bij Cinema Gouda of De Goudse Schouwburg. Gebruik maken van het polsbandje is vrijwillig, bezoekers mogen bij binnenkomst ook altijd nog gebruik maken van de QR-code.

Volgende week evaluatie
Bij het checkpoint laten bezoekers hun QR-code zien via de CoronaCheck-app of op papier. Na scannen van de QR-code en controle van het legitimatiebewijs, ontvangt de bezoeker een polsbandje. Voor elke dag geldt een andere kleur polsbandje, omdat de negatieve PCR-test 24 uur geldig is. Na ontvangst van het polsbandje kan een bezoeker de rest van de dag van iedere aangesloten (horeca)voorziening gebruikmaken, zonder opnieuw gecontroleerd te worden op het coronatoegangsbewijs.  

Beveiligers delen de polsbandjes uit bij het checkpoint. Zij doen het bandje om de pols, zodra de QR-code en het legitimatiebewijs zijn goedgekeurd. De ondernemer moet bij binnenkomst de bandjes controleren op beschadigingen, zoals geknipt of geplakt, om fraude te voorkomen.

Volgende week evalueert de gemeente Gouda samen met de initiatiefnemers de pilot, waarop een definitief besluit over de inzet van de polsbandjes volgt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp