Grootschalige plan opvang asielzoekers Gouda

Gouda – Opnieuw wordt er in de gemeente Gouda gesproken over het grootschalig opvangen van asielzoekers en statushouders. In een brief aan de gemeenteraad deze week informeert voormalig burgemeester van Gouda Milo Schoenmaker de raadsleden over het voorstel van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)

Schoenmaker, op dit moment bestuursvoorzitter van het COA, laat weten dat de plannen bestaan uit het ontwikkelen van een groot kantoorpand dat sinds 2012 in de Goudse Poort leegstaat tot grootschalige opvang. Daarnaast is het de bedoeling dat d ook ruimte komt in het pand voor ateliers, startups en onderwijs.

In 2015, de periode waarin Milo burgemeester van de stad was, stond met de opvang van asielzoekers op het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne centraal in een maatschappelijke discussie. Een van de adviezen die de wijkverenigingen destijds gaven aan de burgemeester was gebruik te maken van leegstaande kantoorpanden. Het lijkt erop dat deze suggestie in vruchtbare aarde is gevallen.

Het plan is inmiddels besproken met het College van Burgemeester en Wethouders van de stad en staat binnenkort op de agenda van de gemeenteraad.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp