Duurzaamheidsstraat op het Raadhuisplein in Bodegraven

Bodegraven-Reeuwijk – Zaterdag 9 oktober organiseert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op het Raadhuisplein in Bodegraven De Duurzaamheidsstraat. Van het kopen van lokale biologische groenten en eerlijke producten, het repareren van kapotte spullen tot het opwekken van duurzame energie. Het zijn allemaal voorbeelden van verduurzaming, waarmee iedere inwoner heel eenvoudig aan de slag kan gaan om een steentje bij te dragen.

Door bevolkingsgroei, verstedelijking en stijging van inkomen weegt de ecologische voetdruk die we met elkaar achterlaten steeds zwaarder. Vaak wordt bij het woord verduurzaming gedacht aan grote aanpassingen die veel geld kosten, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, maar dat is slechts een klein deel van het palet aan mogelijkheden. Zaterdag a.s. staat het Raadhuisplein dan ook vol met ‘duurzame’ kraampjes waar iedereen terecht kan om te ontdekken hoe heel laagdrempelig al veel effect te behalen is.

Deelnemende organisaties

• Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk
• Zendings Kringloopwinkel
• Repair cafés uit Reeuwijk-Brug en Bodegraven
• VegaBoerderij
• Team klimaatadaptatie Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
• Hart in Bodegraven
• Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk
• Zon op Bodegraven-Reeuwijk
• Lokale energiecoaches
• Duurzaam Bouwloket
• Het Kookstation

Kom zaterdag a.s. dus langs voor slimme tips waar iedereen mee aan de slag kan gaan.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp