VSTS Heren 1 pakt eerste overwinning van het seizoen

Bodegraven – Na pas 1 puntje uit de eerste twee wedstrijden gepakt te hebben reisden de mannen van Kraan & Roos Constructie VSTS Heren 1, met honger naar een overwinning, naar Maarssen voor de wedstrijd tegen VOC Maarssen HS 1. Een kop koffie of een AA’tje vooraf zette iedereen op scherp voor de start van de eerste set.

Het begin van de eerste set ging gelijk op. Al op 4-4 vroeg de coach van VOC de eerste wissel aan, om de spelverdeler te wisselen, waarmee VOC met 3 aanvallers druk wilde houden op VSTS. De Bodegraafse mannen waren hier echter niet van onder de indruk en liepen gestaag een paar punten uit. Op een stand van 14-19 kwam Dennis aan service, met zijn servicedruk wisten de heren uit te lopen naar 15-24. VOC richtte zich nog even op met een setpoint tegen op het bord, maar de eerste set ging uiteindelijk met 19-25 naar VSTS.

De tweede set startte VOC sterker dan VSTS en liep snel uit naar 7-3. Het mentaal sterke VSTS wist echter rustig te blijven en speelde goed punt voor punt door. Al snel stond het weer gelijk: 10-10. Vanaf daar bouwde VSTS een voorsprong op en haalde vervolgens ook deze set binnen met 20-25. De derde set startte een stuk voortvarender en als snel stond een indrukwekkende 0-7 op het scorebord. De voorsprong van 7 punten kon niet worden vastgehouden, maar was ruim genoeg om ook de derde set te pakken: 22-25.

Met al 4 punten in de tas trokken de heren ten strijde voor het laatste punt. Helaas is de conditie na een jaar zonder volleybal nog niet helemaal op pijl en daalde de energie in de vierde set. Het vijfde punt bleef dan ook in Maarssen: 25-21. De eerste overwinning voor VSTS Heren 1 is binnen, en ze zijn nu terug te vinden op een 8e plaats in de nog prille competitiestand.