Onzeker VSTS dames verliest van zichzelf in Houten

Bodegraven – Afgelopen zaterdag speelde VSTS dames 1 tegen Taurus dames 2 in Houten. Krystel Termorshuizen moest VSTS zaterdag missen, maar Donna Sluijs was er om het team te versterken.

De eerste set begon met Steffi van den Berg, Merel Florie, Denise Peeters, Terra Perotti, Naila Sabovic en Olivia van Wijngaarden in het veld. Taurus begon agressief en kwam gelijk op een grote voorsprong. VSTS herstelde zich na deze eerste fase en wist terug te komen tot een verschil van 4 punten door goede set-ups van Steffi scoorden Denise Peeters, Terra Perotti en Eline Hazelaar. Ondanks dat Judith Terpstra en Donna Sluijs in het veld kwamen, lukte het VSTS niet om dichterbij te komen en verloren de set met 16-25.

De tweede set keek VSTS wederom al snel tegen een achterstand aan, maar de dames kwamen steeds meer in het spel en door goede services van Peeters kwamen ze goed terug. Weer probeerde Strang de kansen van VSTS te vergroten door Terpstra en Sluijs weer in te zetten om 3 aanvallers aan het net te behouden. Helaas kon Taurus veel profiteren van foutjes aan de andere kant van het veld en heeft dit team met 25-17 gewonnen.

In de derde set straalde VSTS onzekerheid uit en waren er veel misverstanden. De dames hebben zich onder druk laten zetten door een combinatie van de services van Taurus en eigen fouten. Het vertrouwen in eigen spel miste, maar toch bleef VSTS vechten voor ieder punt. Dit mocht helaas niet baten want de set werd verloren met 13-25.

De vierde set ging VSTS in met de juiste strijdlust. Door een goede blokkering van Hazelaar en spelverdeling van van den Berg was er al meer vertrouwen in eigen kunnen. Ook een goede service serie van Perotti hielp om de score spannend te houden. Toch lukte het de dames van VSTS niet om het goede spel vast te houden waarna de laatste set is verloren met 19-25.

VSTS is teleurgesteld dat er niet meer uit is gekomen zaterdag 1 oktober, maar kijken met goede moed vooruit naar de volgende wedstrijd. Zaterdag 9 oktober spelen ze thuis in Bodegraven tegen Zaanstad dames 3 om 16.30.

Door: Steffi van den Berg