Striptekenwedstrijd: Droppie Water 40 jaar

Regio – Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat vieren de waterschappen in dit nieuwe schooljaar. Het stripfiguurtje Droppie leert kinderen alles over schoon en voldoende water en veilige dijken. Alle basisscholen in Nederland hebben rond 1 september een feestpakket ontvangen om mee te doen aan de striptekenwedstrijd. Insturen kan nog tot en met 24 september. Doe mee en maak kans op een mooie prijs!

De wedstrijd
In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater.

De striptekenwedstrijd heeft hetzelfde onderwerp. Het wedstrijdformulier staat rechtsonder op deze webpagina. De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot en met 24 september 2021 naar het adres op het wedstrijdformulier. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman (bekend van Het Klokhuis) en de striptekenaar van Droppie Water, Robert van der Kroft, de prijs uit op de school van de winnende leerling.

Volg Droppie op Facebook
Droppie heeft sinds kort ook een Facebookpagina(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website). Daar staat ook alle informatie over de striptekenwedstrijd.

Nieuw stripboekje ‘rioolwater’
Het allereerste stripboekje ‘De reis van het afvalwater’ is helemaal vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van rioolwaterzuivering. Ook de titel is anders geworden. Het heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen hebben een exemplaar van dit vernieuwde boekje gekregen. Het boekje is ook te bestellen via de webshop van Droppie(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website).

Website droppiewater.nl
De website van Droppie, droppiewater.nl, is dé kindersite van de waterschappen. De website is speels, leerzaam en interactief. Kinderen komen op een grappige manier van alles te weten over water en de waterschappen. Er is een duidelijk onderscheid in Droppie thuis (spelletjes en weetjes) en Droppie op school (een digitale lesmodule).

De site voor thuis is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en heeft een speelse, kleurrijke vormgeving. Voor de jongsten zijn er kleurplaten en liedjes. De lesmodule, ‘Droppie Water in de klas’, is voor groepen 3/4, 5/6 en 7/8 en bevat actieve lesvormen zoals klikplaten, lesbladen, games, proefjes en de Grote Droppie Quiz.

Daarnaast is er een beeldbank en een plek voor spreekbeurten en proefjes. Bovendien kunnen leerlingen vragen stellen aan Droppie. Twee keer per jaar verzorgen de waterschappen een schoolreisje naar het Watermuseum voor de klas van de leerling die de Grote Droppie Quiz heeft gewonnen.

Droppie Water in Watereducatieland
Droppie Water is met zijn 40 jaar een onmisbare oude rot in het vak van watereducatie! Maar na(ast) hem zijn er nog vele andere middelen ontwikkeld om meer te weten te komen over water en de mensen die werken aan water. Klik rond op Leren over water en waterbeheer en ontdek pagina’s vol online materiaal, tips, downloads, links en ingangen naar maatwerk voor scholen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp