Doelpuntenfestijn aan de Kievitsheuvel

Bodegraven – Hoewel het er in de eerste helft van de wedstrijd niet naar uitzag, pakt ESTO dit weekend met een 6-3 overwinning tegen Bloemendaal al vroeg in de competitie een belangrijke positie. De voetbalclub uit Bodegraven opende de wedstrijd sterk, toch nam na een kwartier speltijd de in oranje geklede ploeg uit Bloemendaal het heft in handen. Na twee fraaie reddingen van Joey Anker veroorzaakte het rebounddoelpunt in de 17e minuut de 0-1 op het scorebord. De Bloemendalers drukten niet door en ESTO was in staat de leiding terug te pakken. Zo kon Lars Verheul vijf minuten voor rust de gelijkmaker scoren.

Op de foto Joey Woltering

Met een ruststand van 1-1 had iedereen het gevoel dat het in de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan, maar toen de Bloemendalers binnen vijf minuten na de rust de 2-1 voorsprong namen, ontstond de vrees dat ESTO aan het kortste eind zou gaan trekken. De vermoeid sloop echter binnen bij de tegenstanders en dat gaf ESTO vleugels. In de 69e minuut trok de linksback van Bloemendaal voor de tweede keer onreglementair aan de noodrem. Dit keer binnen het strafschopgebied en met dubbelgeel kon hij het veld verlaten.

Wouter-Jan Bos won ooit de penaltyfinale bij de ESTO’s roemruchte jeugdolympiade en liet zien dat hij sindsdien de kunst niet heeft verleerd. Na de gelijkmaker was er weer hoop voor ESTO en met nog een kleine 20 minuten te spelen, leverde na een snelle omschakeling Lars de bal aan op maat Wouter-Jan. Na een mooie voorzet kopte Job van Welie de bal in het doel en bracht de stand op 3-2. Met de penalty die volgde verzilverde Wouter-Jan de voorsprong naar een 4-2. In de 84e minuut volgde onverwachts toch het derde doelpunt voor Bloemendaal. Tegelijkertijd ging in de achterhoede van de tegenstander de deur helemaal open en dat moesten ze bekopen. Een fraaie steekpass resulteerde in het vijfde doelpunt voor de club uit Bodegraven.

Diep in blessuretijd scoorde Remi Hendriks het zesde doelpunt en zo pakt ESTO als vroeg in de competitie een 3e plaats op de ranglijst.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen de onbekende tegenstander Pancratius Rksv uit Badhoevedorp. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Han Koevoets.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter