Lezing en orgelbespeling door Christiaan Ingelse

Gouda – Op zaterdag 9 oktober 2021 (aanvang 20.15 uur) bespeelt Christiaan Ingelse (oud-stadsorganist van Gouda) het Van Vulpen orgel van de Gereformeerde Gemeente in Gouda. De avond zal in het teken staan van “Die Kunst der Fuge” van Johann Sebastian Bach. De door Bach niet voltooide Quadrupelfuga heeft Christiaan naar eigen inzicht voltooid. Dit werk wordt ook uitgevoerd. Daarnaast speelt Christiaan een aantal eigen composities.

Voorafgaand aan de orgelbespeling zal Christiaan een lezing geven over het buitengewoon imponerende werk van J.S. Bach “Die Kunst der Fuge”. Een werk van raadselachtige schoonheid en ongeëvenaarde compositorische vaardigheid. In de toelichting, die begint om 19.00 uur, zal Christiaan een tip van de sluier oplichten. 

De toegang tot lezing en concert is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten. Bezoekers wordt gevraagd i.v.m. de corona bij binnenkomst de handen te ontsmetten en een onderlinge afstand van 1,5 meter na te leven. De kerkzaal is ruim genoeg om dat te kunnen doen. Vanzelfsprekend komt u niet bij Corona-gerelateerde klachten. 

Locatie: Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b, Gouda.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp