Verfrissend, strak op het proces, maar ontspannen en met humor

Bodegraven-Reeuwijk – Gisteravond was het de allereerste echte vuurdoop voor de nieuwe burgemeester Erik van Heijningen als voorzitter van de gemeenteraad tijdens zijn eerste reguliere vergadering in Bodegraven. Een ding werd direct duidelijk. Van Heijningen zit anders in het politieke spel dan zijn voorganger Christiaan van der Kamp.

Als een ervaren bestuurder leidde hij de raad op ontspannen wijze door de agenda, zonder te kort te doen aan de formele processenregels waarmee een gemeenteraadsvergadering nu eenmaal gepaard gaat. Toch was voor de raadsleden meteen duidelijk dat de burgemeester ook een eigen visie heeft, zonder de nodige objectiviteit als voorzitter te verliezen. Het meest spraakmakend tijdens de vergadering was wellicht de 3-minuten pauze die hij op ludieke wijze voor zichzelf in gelaste. Het laat raden wat hij in die tussentijds ging doen, maar met kwinkslag droeg hij even het voorzitterschap over aan vice voorzitter Henk van der Smit.

Ook afgelopen woensdag liet de burgemeester bij de opening van de nieuwe dierenwinkel Just4Pets in Bodegraven zien dat hij dingen graag op zijn eigen manier doet, door zijn herder pup mee te nemen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter