Over het fietspad Raadhuisweg en de censuur van het Dorpsteam Reeuwijk-Brug

Reeuwijk-Brug – Al enige tijd zijn Marco de Haas en ik  (Cornelis Hagen) bezig met de gemeente om te achterhalen waarom het huidige pad van alles/fietspad langs de Raadhuisweg, dus inclusief het Nijntjepad voor de kwetsbare scholieren versmald moet gaan worden naar 2 meter. Er zijn in oktober 2019 1.100 handtekeningen opgehaald voor het behoud van het fietspad. Toezeggingen zijn gedaan door de toenmalige burgemeester Van der Kamp en de wethouder Nieuwenhuizen. Maar helaas bleek achteraf dat dit dus niet werd gehonoreerd.

Mailverkeer hierover is doorgestuurd aan het Dorpsteam Reeuwijk-Brug, met het verzoek om te laten weten hoe zij daar tegenover staan. Helaas bleek hun mailadres niet te functioneren, ergens ging er in hun IT gebeuren iets mis, waardoor het bericht niet kon worden afgeleverd. Uiteindelijk is dit via iemand bij de gemeente doorgestuurd. Op het web account van het dorpsteam heb ik daar ook een bericht over geplaatst, of men daar naar wilde kijken, omdat ze dus onbereikbaar waren. Kennelijk heeft men een beheerder die dit soort vragen niet zint of zo… geen idee want ik hoor niets van ze. Uiteindelijk bleek er IT technisch nogal wat aan de hand te zijn, inmiddels is dit wel opgelost. En ook op die mail, welke hen via de gemeente is toegestuurd, uiteraard geen reactie gekregen.

Deze week hebben Marco en ik een overleg gehad met de gemeente en is een duidelijke uitleg verstrekt over het hoe en waarom. Hiervan is een bericht op Facebook geplaatst wat ik heb gedeeld met o.a. Dorpsteam Reeuwijk-Brug. Er werd ook op gereageerd door inwoners.

Tot mijn stomme verbazing kreeg ik ineens privé-berichten dat het artikel er niet meer stond, dus blijkbaar verwijderd. Ik kijken, en ja, jammer, het Dorpsteam Reeuwijk-Brug heeft mij als lid verwijderd, dus ik kan ook niets meer plaatsen of terugkijken. Hoe kinderachtig, uiteraard heeft men mij niet bericht. Ik heb al eerder via het dorpsteam gevraagd waarom ze eenzijdig, zonder tegenbericht berichten van mij verwijderen, ook doodse stilte, dus sedert die tijd maak ik maar een screenprint, zodat er “bewijs” is dat ik iets heb geplaatst. Eigenlijk ook te gek voor woorden, maar ja.. wat moet je anders.

Van een Dorpsteam mag je verwachten dat ze tegen kritiek of opmerkingen kunnen, nou in dit geval schijnbaar niet en passen ze gewoon censuur toe! Zelfs de aanvraag om opnieuw lid te worden werd verwijderd!! Dus ik heb weer een aanvraag ingediend.

Kortom dit Dorpsteam, of wellicht een enkel persoon heeft schijnbaar of een hekel aan mij, of is jaloers omdat ik met regelmaat informatie deel, en kan niet tegen kritische vragen. Dit gedrag is het Dorpsteam Reeuwijk-Brug onwaardig!! Zij die ten dienste van de inwoners pretenderen te zijn.

Cornelis Hagen
Onderstaand het laatste bericht over het fietspad, wat dus is verwijderd, oordeel zelf of dit kritisch is en verwijderd diende te worden;


Gesprek Marco en Cornelis met de gemeente over het fietspad Raadhuisweg.

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat er aan het verzoek om behoud van het fietspad in de huidige vorm geen gevolg kan worden gegeven.

De redenen hiervoor zijn o.a. dat het wegdek opschuift naar de kant van het fietspad, dit omdat parkeren op een 30 km weg niet is toegestaan buiten de parkeervakken, die nu tussen de bomen komen te liggen. De weg wordt dan 7,10 meter breed, waarvan 2*2 meter fietsstrook, met doorgetrokken lijn. De weg wordt geasfalteerd, fietsstroken rood. Het huidige fietspad/pva wordt een klinkerpad, kan niet opschuiven naar de slootkant vanwege stroomkabels van Stedin die daar liggen. Voor de te bouwen vlonders is daar een oplossing voor gevonden. De gemeente heeft van de politie de bevestiging gekregen dat de weg straks voldoet aan de 30 km criteria en dat zij zullen handhaven op snelheid met lasergun.

Er bestaat verschil van inzicht tussen de verkeersdeskundige en Marco en Cornelis over de breedte van 2 meter voor het fietspad, vooral voor het Nijntjepad is dit een punt, de gemeente heeft toegezegd hier nog een keer naar te kijken. Ook over de belemmeringen bij onder andere de kruispunten blijven de meningen verdeeld.

Voor het behoud van de bomen is er ook door een extern bureau naar gekeken en conclusie was dat deze ook niet herplaatsbaar zouden zijn vanwege te kleine kluit, en ook niet bij verplaatsing niet zouden overleven, reden waarom de bomenbank ook afzag om de bomen te adopteren.

Communicatie heeft duidelijk te wensen overgelaten, dit kan wellicht nog worden goed gemaakt op de informatie avond die nog gehouden gaat worden.

De (onderhandse) aanbesteding voor de renovatie van de weg is ingang gezet, de vlonders zijn in opdracht gegeven,daar wordt half november mee gestart.

Wel is duidelijk gesteld dat het niet reageren van het college van B&W, maar ook van de fracties van de politieke partijen het vertrouwen in de lokale politiek weer geen goed hebben gedaan

In onze ogen informatie die ook voor de inwoners van Reeuwijk-Brug van belang is, al vindt het Dorpsteam dit schijnbaar niet. Jammer dat het Dorpsteam deze informatie dus onthoudt.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter