Hondenstrandje Kennedybos

Het gevraagde hondenstrandje in het Kennedybos is inmiddels door de gemeente aangelegd. Zullen vast veel mensen en hun honden blij mee zijn.

Prachtig, heel goed over nagedacht, maar toch niet helemaal! Een kleine diameter pijp als doorvoer om stroming te creëren met de gedachte zo het water te verversen.  (Helaas, stroomt het water niet) Een paar kub zand en een beetje schoongemaakt en het is klaar ??!!

Klaar, nou niet echt nee.
Het zou de gemeente sieren alle watergangen (sloten) eerst uit te baggeren en te ontdoen van takken en ander vuil. Tot voor zo’n 2 jaar geleden lagen er een chromen stalen bumper, een stoelframe in dat vijvertje, en wie weet wat daar nog meer ligt??

Als je richting de Nieuwdorperweg loopt en bij de laatste brug, dus bij het scoutinggebouw de bossages inloopt, dan zie je wat een slib en takken en andere rommel de watertoevoer belemmert.

Hondenstrandje Kennedybos.

Kortom:
Gemeente, neem je verantwoordelijkheid en bagger alle watergangen (sloten) uit en ontdoe deze van takken en andere rommel. Een goede doorstroming voorkomt wellicht ook blauwalg, waar honden ook goed ziek van kunnen worden. En misschien ook een prullenbak voor de hondenpoepzakjes plaatsen? Eventueel een bankje?
Tot die tijd zou ik als hondenbezitter mijn hond daar zeker niet in laten zwemmen…

Cornelis Hagen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter