Afsluiting Plassengebied

In de KOBR van 26 mei 2021 veel info over Reeuwijk-Brug wordt steeds mooier. Nou dat zal dan wel, maar als ik zo hier en daar eens om me heen kijk…. Onkruid staat heel hoog, steeds meer zwerfafval, maar daar gaat dit stukje niet over, maar over het nieuws van de BFB, de Beweegbare Fysieke Beperkingen, oftewel de poortjes met klapdeurtjes die op verschillende plaatsen zijn geïnstalleerd. Kosten per stuk heb ik ergens gelezen € 45.000.

Aan de ontwikkeling zal de gemeente wellicht ook fors hebben meebetaald, vermoed ik zo. Nu gaan ze ook vaak stuk, vaak is er een deurtje weg, zeker aangereden, bedieningskastjes die worden ingepakt. Schijnbaar gaat er nogal eens iets stuk.

In Boskoop hebben ze ook een probleem met vrachtverkeer, zo is er onder andere bij de kruising Reijerskoop en Goudse Rijweg ook een belemmering aangebracht, om zwaar en groot vrachtverkeer de doorgang te beletten.  Zie foto, de kosten hiervan zijn beduidend lager dan een BFB of poortje en ook nog eens heel onderhoudsvrij.

Boskoop doet het zo

Verkeer voor Reijerskoop wordt dus gedwongen om van kleiner vervoer gebruik te maken.  Aan de Reijerskoop en het achtergebied zitten veel tuinders die ook veel aan- en afvoer verkeer hebben. De verkeersafwikkeling verloopt dan via de Omloop en Wijkdijk richting N11. Dat is wel een voordeel.

Zo op het oog, heeft deze gemeente er dus voor gekozen om een zeer duur systeem in de lucht te gaan houden voor toelating van zwaar verkeer in het plassengebied. Want ook de camerabewaking, scanners en dergelijk hebben onderhoud nodig. En wellicht zijn de poortjes wel erg storingsgevoelig. Garantie zit er niet meer op, want ze staan al een paar jaar nutteloos te zijn.

Cornelis.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter