Afvalstation Bodegraven-Reeuwijk

Het afvalstation is al jaren verlieslatend, niet kostendekkend dus en daarom heeft de gemeente besloten om per keer een entree te heffen voor het storten van afval van € 5,31. Uitgezonderd het brengen van elektrische apparaten, daar is al een verwijderingsbijdrage voor betaald.

Op Facebook “Reeuwijk Schoon Heel Veilig” wordt gesteld dat de gemeente nogal nalatig is geweest met het heffen van vergoedingen voor grotere hoeveelheden afval. Ondanks een duidelijke prijslijst is er door de medewerkers (ingehuurd van Cyclus) geen extra heffing gerealiseerd, en dit al jaren lang niet!

De inwoners en klusbedrijven van de gemeente konden zo gratis hun afval brengen waardoor de vaste kosten opliepen. Hier heeft de verantwoordelijke wethouder wel iets over uit te leggen lijkt mij. Ook de Raad heeft schijnbaar geen informatie hierover ontvangen, of wellicht niet gevraagd. Een duidelijke verantwoording van de afgelopen 3 jaren met  opbrengsten en kosten is dus wel op zijn plaats. Welke politieke partij gaat dit verzoek bij de wethouder neerleggen?

Inmiddels is na de enorme toeloop tijdens Corona en na de invoering van de entree heffing de toeloop met 60% afgenomen, al wordt er per keer wel meer afval aangeleverd.
Deze gegevens zijn overigens aangeleverd door een verantwoordelijke van de gemeente.

Vaak worden er materialen weggebracht welke wellicht nog bruikbaar zijn, denk even aan kastjes, stoelen of ander meubilair, zou daar geen 2e bestemming voor gevonden kunnen worden? De circulaire economie? Hergebruik via bijvoorbeeld kringloopwinkel? Of via een facebook account van de gemeente met “gratis af te halen bij het Afvalstation”?  Zo maar even wat wilde gedachten.

Maar wat het meeste blijft steken is dat er financieel het één en ander niet goed is ingeregeld en dat is de verantwoordelijke wethouder aan te rekenen.

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp