Els Oliwkiewicz [ChristenUnie] Kiezen voor wat écht telt!

GAMECHANGERArgumenten voor de (nog) zwevende kiezer. Nog niet zeker op welke partij je deze verkiezingen moet gaan stemmen. In plaats van een stemwijzer hebben we de lokale afdelingen van de politieke partijen gevraagd waarom we juist voor deze politieke partij moeten kiezen.

Iedere keuze maakt het verschil. Ook tijdens de komende verkiezingen.
Landelijke keuzes die ook doorwerken in onze regio, het Groene Hart.
Een stem op de ChristenUnie betekent o.a.:

  • Versterken van initiatieven van onderop. Zorgzame dorpen, buurten krijgen alle ruimte en steun van de overheid om onderling te zorgen voor goede zorg, duurzame energie of het openhouden van een buurthuis. Meer geld voor jeugdzorg en de zorg voor ouderen.
  • Zorg dichterbij in de regio organiseren, zodat zorgverleners elkaar kennen, beter samenwerken en patiënten meer invloed hebben. Meer geld naar preventie. Inzetten op gezonde leefstijl.
  • Onderwijs dat gaven en talenten tot bloei brengt. Meer stageplekken en een eerlijke vergoeding voor mbo en hbo studenten.
  • Inzetten op een gezonde woningmarkt, waarbij onrechtvaardige verschillen tussen kopers en huurders verdwijnen en iedereen een betaalbaar en duurzaam huis kan vinden. Investeren in ouderenwoningen waar mensen waardig oud kunnen worden. En als je een huis koopt, ga je er ook zelf wonen.
  • Zorgdragen voor Gods schepping. Door energie te besparen via isolatie en te zorgen dat onze kinderen schone energie gebruiken. Met kringlooplandbouw waarin boeren én de natuur het volhouden. Door andere keuzes rondom reizen door bijvoorbeeld het eerlijk belasten van vliegen en ruim baan geven aan de (internationale) trein.


Met jou willen we kiezen voor wat echt telt.
Vertrouw je ons je stem toe? Lijst 8!
Namens de fractie van de ChristenUnie Bodegraven-Reeuwijk,

Els Oliwkiewicz-Borsboom

PS: Aarzel je nog? Doe dan de 7-redenen test en onderzoek of de ChristenUnie bij jou past:
www.christenunie.nl/test

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp