Het prachtige plassengebied

Het plassengebied van Reeuwijk is een prachtige omgeving, dat vinden de bewoners, maar veel wandelaars en fietsers ook. En dan kan het, met name in de weekenden, op de smalle polderwegen nogal eens flink druk zijn, zeker zoals nu ook het zonnetje schijnt en de mensen erop uit willen.

Drukte bij de plassen…

Ook de maatregelen tegen Covid-19 dragen hieraan bij. Dat het soms ook tot irritatie en ongemak kan leiden blijkt ook uit een stuk in de KOBR, waar geklaagd werd over de vrijpostigheid van wandelaars, wildplassen in tuinen, ongevraagd privéterrein betreden, massaal naast elkaar lopen en niet uit de weg gaan als er auto’s voorbijkomen. Kortom niet zoals een bezoeker zicht dient te gedragen.

Regels
Dat inwoners van het plassengebied het zat zijn is zeker te begrijpen. Bezoekers dienen zich netjes te gedragen en ook de verkeersregels in acht te houden. Aan de kant gaan als er een auto aankomt en je niet asociaal gedragen wat nogal eens voor schijnt te komen.
Ga achter elkaar lopen als het moet, gun anderen ook de ruimte.

Is het veel moeite om je netjes te gedragen? Je eigen vuil op te ruimen? Van privéterrein af te blijven? Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Laten we het met en voor elkaar nu gewoon beschaafd houden, elkaar de ruimte gunnen en geven en niet boos worden omdat ook bewoners of leveranciers er met de auto langs moeten.

Genieten
Het is genieten rondom de plassen, prachtige natuur, hier en daar bij een van de restaurants iets meenemen om onderweg of ter plaatse te nuttigen. Geef elkaar de ruimte, maar hou het netjes, zodat wij, als bewoners, als eigenaars, maar ook als bezoeker kunnen blijven genieten van hetgeen wat mooi Reeuwijk ons te bieden heeft.

Samen kunnen we het schoon en veilig houden voor iedereen.

In de rij bij de IJssalon….

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter