Natuurlijk Heidi

Lokale Lekkernijen

Gans, niet alleen 100% biologisch maar verantwoord en zo lekker! 

Het eten en bereiden van wild, is helaas nog steeds vrij onbekend en dat is zo vreselijk jammer. En ooit was het eten van wild in het wildseizoen de enige optie. Dat is nu niet meer nodig en daarom is het mogelijk om op bijna ieder moment wild te eten.  

Het is mooi vlees, 100% biologisch, zonder enige toevoeging en stress voor het dier. En de ouderwetse ‘wildsmaak’ is heden ten dage niet meer zo aanwezig als vroeger. Het (te) lang besterven van het geschoten wild is niet meer van deze tijd. Dat hoeft ook niet meer omdat er voldoende koel mogelijkheden zijn.  

In een van mijn oude kookboeken staat een heel verhaal over de wilde gans. We hebben het over ca. 1952, de wilde gans kwam toen bijna niet voor in Nederland. Dat is nu niet meer voor te stellen we kunnen spreken van een echte plaag/ overpopulatie. Daarom simpel en duurzaam advies: ‘eet meer gans’, Je weet niet wat je mist 

Heidi Looy geeft samen met haar zusje workshops over hoe wild op z’n best bereid kan worden. Daarnaast verkoopt en promoot ze ook producten gemaakt van gans. Voor EditieGroeneHart.nl gaat ze op zoek naar alle lekkernijen die het Groene Hart te bieden heeft. 

Meer informatie over de workshops van Heidi is te vinden via natuurlijkheidi.nl 

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp